pentru

Vacanţă în Pelion

Vacanţe în Pelion
Vacanţe în Pelion – Locuri de vizitat
Începând din Horefto, în timp ce sunteţi în vacanţă în Pelion, puteţi să vă plimbaţi la munte, să mergeţi în croaziere din Horefto către plaje unice şi la peşterile lui Poseidon, să mergeţi cu Trenul din Pelion, să participaţi la sărbători locale, la evenimentele Verii Culturale sau la Festivalul Pelionului şi la diferite alte evenimente turistice care promit să vă facă vacanţa plăcută.

Vacanţe în Pelion – Obiective de văzut
În timpul vacanţei dumneavoastră în Pelion, merită fără discuţie să vizitaţi Zagora (15 minute distanţă de Horefto), la Şcoala Secretă a lui Regas Fereos, să admiraţi vechile biserici şi biblioteca, să vedeţi piaţa centrală, să vizitaţi laboratorul de producţie al pastelor locale şi laboratorul de producţie de dulciuri locale al Asociaţiei Femeilor, drumurile pietruite, casele din piatră, precum şi platanii bătrâni care decorează pieţele tradiţionale.

Nu plecaţi fără să nu fi cumpărat nişte dulciuri locale, fructe şi paste! Sunt considerate delicatese rafinate care vă vor aduce aminte cu nostalgie de vacanţă.

În taverne sau restaurante, trebuie să încercaţi “spetzofai” (o specialitate din Pelion), fterokeftedes, kolokythokeftedes, salate de sezon, precum şi vinul sau tsipouro local.

Noaptea, puteţi să vă bucuraţi de priveliştea lunii de pe plajă sau de pe balcoanele hotelului. Puteţi să faceţi plimbări pe plajă şi să vă distraţi pe ritmurile verii la micile baruri de pe plajă pe parcursul nopţilor de vacanţă.

Vacanţe în Pelion – Lucruri de făcut
Puteţi vizita multe dintre obiectivele turistice existente şi satele care vă vor lăsa cele mai bune impresii despre vacanţa dumneavoastră în Pelion.

Cel mai bun mod de a explora Pelionul este cu maşina; transportul public este de asemenea bun. Însă vă limitează programul, mai ales dacă doriţi să vizitaţi mai multe locuri.

Pornind de la Hotelul Flamingo, cele mai cunoscute dintre satele din Pelion pe care le puteţi vizita cu maşina sunt:

Zagora (trebuie văzut)

Cel mai mare sat din Pelion cu cel mai bogat trecut istoric. Numără 3.000 de locuitori, iar Horefto, cu plaja sa bine-cunoscută, este portul său marin. Combinaţia de peisaje verzi cu apele curgând oferă o privelişte unică. Zagora are de asemenea cea mai mare producţie de mere din Balcani, numite “Zagorin”. Există şi bogate plantaţii de castani, fagi şi măslini la altitudini joase.

Pouri

Balconul Pelionului cu o vedere unică la Marea Egee şi Horefto.

Makryrachi

Un mare centru de cultivare şi vânzare de flori. Florile vândute aici poate că vă vor decora casa.

Kissos

Un sat efectiv “înecat” în peisajele sale verzi, cu o biserică veche şi foarte frumoasă.

Tsagarada

Satul cu platani mari şi vile frumoase. Podul de piatră şi platanul vechi de 1.000 de ani merită să fie văzute.

Milies

Când sunteţi în vacanţă, puteţi vizita şi Trenul Pelion, biserica şi biblioteca.

Vizitsa

La doar 1 km distanţă de Milies. Aceste două sate vă dau ocazia de a cunoaşte arhitectura tradiţională din Pelion.

Makrinitsa

Un sat destul de reprezentativ din Pelion – mulţi turişti care vin în vacanţă în Pelion îl vizitează pentru a cunoaşte un sat tradiţional din Pelion. Are o privelişte spectaculară asupra Golfului Volos şi Pagasitikos. Puteţi merge şi la Muzeul de Folclor, bisericile Panagia (Fecioara Maria) şi Agia Triada (Sfânta Treime) şi cafeneaua centrală cu expoziţii ale pictorului nostru popular Theophilos.

Ospitalitatea localnicilor din Pelion, vilele tradiţionale, izvoarele reci, drumurile pietruite şi plajele din Pelion cu frumuseţea lor exotică vă invită într-o călătorie unică în vis.
Book Direct & Enjoy Privileges
Best Price Guarantee
Flexible Cancelation Policy
Free Welcome Drink

Offers
ESPA
ESPA
ESPA