de la
până la
Camere
Persoane

Trenul din Pelion

În timp ce sunteţi în vacanţă în Pelion, nu trebuie să săriţi peste o călătorie cu trenul din Pelion, binecunoscutul Moutzouris!

Trenul din Pelion a fost construit în două faze din 1894 până în 1903 de către inginerul de construcţii civile de origine italiană Evaristo De Chirico, tatăl faimosului pictor Giorgio de Chirico.

Trenul a constituit un punct de referinţă în zonă timp de 80 de ani deoarece a oferit servicii importante pentru dezvoltarea zonei de est a Pelionului, prin transferul persoanelor şi a mărfurilor de la Volos la Milies.

Astăzi, după 25 de ani de imobilitate, trenul din Pelion încă urmează aceeaşi rută!

Pornind din Lehonia, urcă, şuierând ca odinioară şi trecând prin satele tradiţionale Ano Gatzea, acolo unde face o scurtă oprire, Agia Triada, Agio Athanasio of Pinakates, Argyreika, şi termină călătoria în Milies.

În Milies, puteţi urmări inversia operată manual a direcţiei locomotivei, care se va îndrepta spre Lehonia la întoarcere.

În timp ce vă aflaţi în această călătorie minunată cu trenul din Pelion, veţi putea admira următoarele: capodoperele unice în Europa ale lui De Chirico (6 poduri de piatră cu două arce, trei arce. Patru arce, un pod din piatră cu cinci arce şi unul realizat din metal), poduri din piatră cu arce, nenumărate peisaje verzi, o trecere lină de la vis la realitate într-o armonie totală cu mediul natural bogat din Pelion. În plus, vechile staţii de tren prezintă un ridicat interes arcitectural şi liniile de tren (păstrate într-o stare excelentă până astăzi) sunt considerate unice în Grecia.

Când ajungeţi în Milies, templul lui Pammegistoi Taxiarches merită să fie vizitat datorită istoriei sale însemnate, din moment ce, printre altele, este locul original în care Anthimos Gazis a ridicat steagul revoluţiei împotriva posesiunii turce, pe data de 7 mai 1821. De asemenea, puteţi vizita “Psychis Akos”, unde steagul istoric, precum şi manuscrise unice, cărţi şi documente rare din perioada dominaţiei otomane sunt păstrate până astăzi. În cele din urmă, nu rataţi vizitarea muzeului de folclor.

Prin trecătorile munţilor din Milies puteţi trece în Vizitsa, Pinakates, Ai-Giorgi i să vizitaţi conacele vechi, bisericile şi numeroasele mănăstiri, toate purtându-vă în acele timpuri vechi.

Rutele încep în aprilie şi sezonul se încheie în octombrie. Acest drum este de asemenea indicat şi pentru drumeţii. Routes start in April and the season ends in October. This specific way is suitable for hiking, as well. De asemenea, merită să fie remarcat faptul că întregul tren poate fi închiriat de către asociaţii, grupuri de turişti sau orice persoană interesată.

Ruta Trenului din Pelion durează 90 de minute, cu o oprire de 15 minute în Ano Gatzea şi în Milies, cu o viteză medie de 20-25 km/h.

Hotelul Flamingo este unul dintre hotelurile din Pelion care vă poate ajuta cu orice altceva aţi putea avea nevoie, în ceaa ce priveşte trenul din Pelion.


INFORMAŢII
Tel: (+30) 24210 28555
Orar:
Pe timpul iernii: Pe tmpul verii:
11.00 Din Ano Lehonia în Milies 11.00 Din Ano Lehonia în Milies
16.00 Din Milies în Ano Lehonia 16.00 Din Milies în Ano Lehonia
Sâmbăta şi duminica din Zilnic
Aprilie până în octombrie
Nu se realizează călătorii în
Duminica Paştilor

Nunta tradţională în Pelion

Nu departe de hotelul nostrum, în timpul “Verii Culturale” organizet de municipalitatea din Zagora, în vara anului 2010, Asociaţia Femeilor şi Primăria din Zagora au organizat cu success o nuntă tradiţională din Pelion.

Ese vorba despre renaşterea modului tradiţional în care au avut loc nunţile din Pelion.

În primul rând, rochia de mireasă, cu alte cuvinte costului tradiţional, era compusă dintr-o fustă, “Trahilia”, te “Kontogouni”, cordonul şi “Mafesi”.

Apoi “Mpratimia”, prietenii mirelui şi ai miresei, invită oamenii la eveniment, în timp ce prietenii şi rudele cuplului se ocupă de adunarea zestrei.

Mpratimia merg la casa miresei şi amestecă drojdia cu care se face colacul tradiţional. Cu aceeai făină, ei acoperă mirele şi mireasa, pentru ca aceştia să îmbătrânească şi să devină împreună „albi”.

Vinerea, “keratzides”, adică îngrijitorii de catâri, pornesc cu animalele lor decorate şi transferă zesrea în piaţa centrală a satului, unde are loc „tăierea” rochiei de mireasă.

Duminica, ei bărbieresc mirele acompaniaţi de sunetul tradiţional de “patinada” din Pelion şi de cel al puştilor. Apoi îl îmbracă şi încep să danseze în faţa casei lui, în timp ce “mpratimia” se ocupă de oameni. Dup aceea, se îndreaptă spre casa miresei pe străzile centrale ale satului în timp ce cântă şi dansează. Mirele cinsteşte prietenii miresei, întâlneşte mireasa şi încep dansul. Apoi, merg împreună la biserică şi după ceremonie are loc petrecerea de nuntă unde au loc festivităţile tradiţionale.


Offers
ESPA
ESPA
ESPA