de la
până la
Camere
Persoane

Trenul din Pelion

În timp ce sunteţi în vacanţă în Pelion, nu trebuie să săriţi peste o călătorie cu trenul din Pelion, binecunoscutul Moutzouris!

Trenul din Pelion a fost construit în două faze din 1894 până în 1903 de către inginerul de construcţii civile de origine italiană Evaristo De Chirico, tatăl faimosului pictor Giorgio de Chirico.

Trenul a constituit un punct de referinţă în zonă timp de 80 de ani deoarece a oferit servicii importante pentru dezvoltarea zonei de est a Pelionului, prin transferul persoanelor şi a mărfurilor de la Volos la Milies.

Astăzi, după 25 de ani de imobilitate, trenul din Pelion încă urmează aceeaşi rută!

Pornind din Lehonia, urcă, şuierând ca odinioară şi trecând prin satele tradiţionale Ano Gatzea, acolo unde face o scurtă oprire, Agia Triada, Agio Athanasio of Pinakates, Argyreika, şi termină călătoria în Milies.

În Milies, puteţi urmări inversia operată manual a direcţiei locomotivei, care se va îndrepta spre Lehonia la întoarcere.

În timp ce vă aflaţi în această călătorie minunată cu trenul din Pelion, veţi putea admira următoarele: capodoperele unice în Europa ale lui De Chirico (6 poduri de piatră cu două arce, trei arce. Patru arce, un pod din piatră cu cinci arce şi unul realizat din metal), poduri din piatră cu arce, nenumărate peisaje verzi, o trecere lină de la vis la realitate într-o armonie totală cu mediul natural bogat din Pelion. În plus, vechile staţii de tren prezintă un ridicat interes arcitectural şi liniile de tren (păstrate într-o stare excelentă până astăzi) sunt considerate unice în Grecia.

Când ajungeţi în Milies, templul lui Pammegistoi Taxiarches merită să fie vizitat datorită istoriei sale însemnate, din moment ce, printre altele, este locul original în care Anthimos Gazis a ridicat steagul revoluţiei împotriva posesiunii turce, pe data de 7 mai 1821. De asemenea, puteţi vizita “Psychis Akos”, unde steagul istoric, precum şi manuscrise unice, cărţi şi documente rare din perioada dominaţiei otomane sunt păstrate până astăzi. În cele din urmă, nu rataţi vizitarea muzeului de folclor.

Prin trecătorile munţilor din Milies puteţi trece în Vizitsa, Pinakates, Ai-Giorgi i să vizitaţi conacele vechi, bisericile şi numeroasele mănăstiri, toate purtându-vă în acele timpuri vechi.

Rutele încep în aprilie şi sezonul se încheie în octombrie. Acest drum este de asemenea indicat şi pentru drumeţii. Routes start in April and the season ends in October. This specific way is suitable for hiking, as well. De asemenea, merită să fie remarcat faptul că întregul tren poate fi închiriat de către asociaţii, grupuri de turişti sau orice persoană interesată.

Ruta Trenului din Pelion durează 90 de minute, cu o oprire de 15 minute în Ano Gatzea şi în Milies, cu o viteză medie de 20-25 km/h.

Hotelul Flamingo este unul dintre hotelurile din Pelion care vă poate ajuta cu orice altceva aţi putea avea nevoie, în ceaa ce priveşte trenul din Pelion.


INFORMAŢII
Tel: (+30) 24210 28555
Orar:
Pe timpul iernii: Pe tmpul verii:
11.00 Din Ano Lehonia în Milies 11.00 Din Ano Lehonia în Milies
16.00 Din Milies în Ano Lehonia 16.00 Din Milies în Ano Lehonia
Sâmbăta şi duminica din Zilnic
Aprilie până în octombrie
Nu se realizează călătorii în
Duminica Paştilor

Offers
ESPA
ESPA
ESPA