Sosire
Plecare
Camere
Adulți
Copii

Activităţi

Croaziere zilnice către Skiathos, Skopelos, Alonissos

Muntele Pelion

Plante rare, flori, plante aromatice şi cărări într-o combinaţie colorată formează peisajele magice din Muntele Pelion!

Din timpuri vechi, Muntele Pelion a fost considerat muntele florilor şi a plantelor medicinale. Potrivit mitologiei, a fost reşedinţa de vară a zeilor de pe Muntele Olimp şi patria centaurilor. Mai mult decât atât, nunta lui Peleas cu Thetis împreună cu primul concurs de frumuseţe dintre frumoasele zeiţe Era, Atena si Afrodita a avut loc pe pantele sale. În cele din urmă, şcoala secretă a lui Regas Fereos care a controbuit foarte mult în timpul Revoluţiei greceşti din 1821 este situată în aceşti munţi.

Muntele Pelion se întinde din nord-vest către sud-est pe o lungime de 44 km şi cu o lăţime de 10 km la sud şi 25 km în partea de nord.

Graniţele muntelui sunt Platanorema lângă Neochori în sud şi Kaporema lângă mănăstirea Flamouri în nord. Vârful cel mai înalt este în partea de nord, 1.624 m (vârful Pourianos Stavros). Celelalte vârfuri sunt Kotroni 1.550 m, Pliasidi 1.547 m, Aidonaki 1.537 m, Agriolefkes 1.471 m, Dramala 1.455 m, Schitzouravli 1.450 m, Golgothas 1.415 m, Lagonika 1.300m.

Există de asemenea şi nişte izvoare remarcabile în Pelion pe care le-aţi putea vizita. Cele mai importante sunt Kaliakouda şi Lagonika. Există aproximativ 70 de izvoare cunoscute în munte. Există unele mai mari precum Lagonika, Vrichona, Kaliakouda şi Felouka care au un debit ridicat în timpul iernii.

Dacă urmaţi căile montane, uteţi admira diferitele feluri de floră şi faună, cel puţin 1.500 specii de plante şi 14 tipuri de habitate ameninţate. Pelion este protejat de articolele 92/43 şi 79/409 ale Uniunii Europene, ca parte a Programului Uniunii Europene NATURA 2000 cu codul GR 1430001.

Trei specii de plante (Campanula incurva, Lesquereuxia syriaca και Soldanella pelia) sunt incluse în “Cartea Roşie a Plantelor din Grecia”, pe când sunt în total 38 de tipuri rare.

Urcând Muntele Pelion, se pot întâlni păduri de fag, în timp ce în nord se găseşte bradul macedonean. Există o linie de castani sub ei. În pieţele centrale ale unor sate, există plante perene, adevărate monumente naturale!

Cele 24 de sate din Pelion au fost constituite în timpul perioadei Dominaţiei Otomane, Zagora fiind cel mai mare sat şi centru comercial, în acelaşi timp. Horefto este încă portul localităţii Zagora.

În muntele Pelion, există culturi de măslini la altitudini joase, meri la altitudini estice medii şi culturi de cartofi la altitudini mai ridicate.

Muntele Pelion are o frumuseţe aparte în fiecare perioadă a anului şi îi invită pe toţi să o descopere şi să se bucure de ea pe deplin!

Tur cu jeep-ul în Pelion

Simţiţi-vă liber şi apropiaţi-vă de natură, vedeţi locuri pe care puţine persoane le-au văzut şi admiraţi vârfurile Pelionului, a golfului Mării Egee şi Pagasitikos.

Lacul Carla şi Veneto, adăposturile montane şi locurile de unde localnicii îşi procură lemnul pentru încălzirea caselor pe timpul iernii. Fie cu un jeep 4x4 sau o bicicletă montană, vom trece pe lângă diferite monumente, poduri, peşteri şi alte monumente naturale. Noi chiar ştim aceşti munţi ca nimeni altcineva.

Tururi orientative de Off Road

  1. Chorefto-Analipsi-Pouri-Vrios-Palia Midgela
  2. Chorefto-Taxiarches-Makryrachi
  3. Agriolefkes-drum forestier-Agia Marina-Pouri-Analipsi-Chorefto
  4. Chania-Ai-Lias- Athonas-Chorefto
  5. Zagora-Pardalou
  6. Rasova-Zagora-Pouri-Agia Marina
  7. Pouri-Vrios
  8. Pouri-Ano Kerasia-Melissiatika-Volos

Există posibilitatea de a vizita vechiul sanatoriu, locul unde se produce cărbune şi centrul de ski cu vedere la Marea Egee şi Golful Pagasitic.

Rutele de Off Road în Pelion promit să vă ofere o întâlnire unică cu natura.

Tururile de Off Road în Pelion vor avea loc utilizând propriul jeep sau unul închiriat sau biciclete montane. Hotelul Flamingo vă oferă un ghid experimentat, precum şi instrucţiunile necesare.

Echitaţie în Pelion
În timp ce sunteţi în vacanţă în Pelion, puteţi face echitaţie în satele din jurul Pelionului. În acest fel se poate merge prin aşezările tradiţionale, drumuri pietruite vechi şi sate pitoreşti. Mai mult decât atât, puteţi alege ruta pe care vreţi să o urmaţi şi să vizitaţi diferite locuri de interes, în acelaşi timp.