pentru

Istorie si cultura Horefto

Istorie & Cultură
Istoria şi arta, cultura, tradiţiile şi evenimentele care vă vor însoţi fiecare pas.

Horefto Pelion a fost una din reşedinţele de vară a zeilor mitologici de pe Muntele Olimp şi aici în Pelion a avut loc căsătoria dintre Pileas şi Nereid Thetis, precum şi cea a regelui din Lapaths, Perithos, cu frumoasa Ippodamea, potrivit lui Homer, Pindarus şi Euripide.

În regiunea noastră şi mai exact în Palia Mitzela o parte din flota lui Xertes a fost distrusă în timpul campaniei împotriva Greciei, în anul 480 BC.

În anii recenţi, Horefto a fost un port maritime foarte cunoscut acolo de unde “vasele zagoriene” au plecat spre marile pieţe din Europa şi din est. Dansurile, numite “horoi” în greacă, închinate întoarcerii marinarilor, i-au dat numele localităţii, Horefto.

Aici, la o mică distanţă de hotelul nostru, Georgios Drosinis a fost inspirat să creeze colecţia sa de poezii “Galini”.

În zilele noastre, Horefto, neafectat de trecerea timpului, stă mândru, primul în istorie între staţiunile de vară din Pelion, oferindu-le vizitatorilor săi o vacanţă de calitate într-o regiune cu o uşoară dezvoltare turistică, departe de turismul agitat şi masiv şi de zgomotul plajelor agglomerate.

Puteţi vizita toate obiectivele turistice din apropiere pe care Pelion le oferă cu maşina. Mai mult, aveţi posibilitatea de a vă apropia şi vedea plaje unice în timp ce vă simţiţi de minune.
Book Direct & Enjoy Privileges
Best Price Guarantee
Flexible Cancelation Policy
Free Welcome Drink

Offers
ESPA
ESPA
ESPA