de la
până la
Camere
Persoane

Vacanţă în Pelion

Vacanţe în Pelion

Vacanţe în Pelion – Locuri de vizitat
Începând din Horefto, în timp ce sunteţi în vacanţă în Pelion, puteţi să vă plimbaţi la munte, să mergeţi în croaziere din Horefto către plaje unice şi la peşterile lui Poseidon, să mergeţi cu Trenul din Pelion, să participaţi la sărbători locale, la evenimentele Verii Culturale sau la Festivalul Pelionului şi la diferite alte evenimente turistice care promit să vă facă vacanţa plăcută.

Vacanţe în Pelion – Obiective de văzut
În timpul vacanţei dumneavoastră în Pelion, merită fără discuţie să vizitaţi Zagora (15 minute distanţă de Horefto), la Şcoala Secretă a lui Regas Fereos, să admiraţi vechile biserici şi biblioteca, să vedeţi piaţa centrală, să vizitaţi laboratorul de producţie al pastelor locale şi laboratorul de producţie de dulciuri locale al Asociaţiei Femeilor, drumurile pietruite, casele din piatră, precum şi platanii bătrâni care decorează pieţele tradiţionale.

Nu plecaţi fără să nu fi cumpărat nişte dulciuri locale, fructe şi paste! Sunt considerate delicatese rafinate care vă vor aduce aminte cu nostalgie de vacanţă.

În taverne sau restaurante, trebuie să încercaţi “spetzofai” (o specialitate din Pelion), fterokeftedes, kolokythokeftedes, salate de sezon, precum şi vinul sau tsipouro local.

Noaptea, puteţi să vă bucuraţi de priveliştea lunii de pe plajă sau de pe balcoanele hotelului. Puteţi să faceţi plimbări pe plajă şi să vă distraţi pe ritmurile verii la micile baruri de pe plajă pe parcursul nopţilor de vacanţă.

Vacanţe în Pelion – Lucruri de făcut
Puteţi vizita multe dintre obiectivele turistice existente şi satele care vă vor lăsa cele mai bune impresii despre vacanţa dumneavoastră în Pelion.

Cel mai bun mod de a explora Pelionul este cu maşina; transportul public este de asemenea bun. Însă vă limitează programul, mai ales dacă doriţi să vizitaţi mai multe locuri.

Pornind de la Hotelul Flamingo, cele mai cunoscute dintre satele din Pelion pe care le puteţi vizita cu maşina sunt:

Zagora (trebuie văzut)

Cel mai mare sat din Pelion cu cel mai bogat trecut istoric. Numără 3.000 de locuitori, iar Horefto, cu plaja sa bine-cunoscută, este portul său marin. Combinaţia de peisaje verzi cu apele curgând oferă o privelişte unică. Zagora are de asemenea cea mai mare producţie de mere din Balcani, numite “Zagorin”. Există şi bogate plantaţii de castani, fagi şi măslini la altitudini joase.

Pouri

Balconul Pelionului cu o vedere unică la Marea Egee şi Horefto.

Makryrachi

Un mare centru de cultivare şi vânzare de flori. Florile vândute aici poate că vă vor decora casa.

Kissos

Un sat efectiv “înecat” în peisajele sale verzi, cu o biserică veche şi foarte frumoasă.

Tsagarada

Satul cu platani mari şi vile frumoase. Podul de piatră şi platanul vechi de 1.000 de ani merită să fie văzute.

Milies

Când sunteţi în vacanţă, puteţi vizita şi Trenul Pelion, biserica şi biblioteca.

Vizitsa

La doar 1 km distanţă de Milies. Aceste două sate vă dau ocazia de a cunoaşte arhitectura tradiţională din Pelion.

Makrinitsa

Un sat destul de reprezentativ din Pelion – mulţi turişti care vin în vacanţă în Pelion îl vizitează pentru a cunoaşte un sat tradiţional din Pelion. Are o privelişte spectaculară asupra Golfului Volos şi Pagasitikos. Puteţi merge şi la Muzeul de Folclor, bisericile Panagia (Fecioara Maria) şi Agia Triada (Sfânta Treime) şi cafeneaua centrală cu expoziţii ale pictorului nostru popular Theophilos.

Ospitalitatea localnicilor din Pelion, vilele tradiţionale, izvoarele reci, drumurile pietruite şi plajele din Pelion cu frumuseţea lor exotică vă invită într-o călătorie unică în vis.

Mâncare şi restaurante în Pelion

Mâncarea este unul din componentele de bază care alcătuiesc vacanţa fiecărui vizitator. Pelion vă poate oferi o călătorie unică în aromele create de bunicile noastre de-a lungul timpului …

Pe timpul şederii, puteţi alege între zecile de restaurante şi taverne în Pelion, unde puteţi gusta specialităţi locale din Pelion şi multe aperitive tradiţionale.

Unele dintre specialităţile locale care merită să fie încercate sunt “spetzofai”, mousakas, “tsitsiravla”, plăcintele şi carnea locală, de asemenea.

În final, sărbătoarea dumneavoastră de degustare va fi completată de dulciurile tradiţionale din Pelion, realizate de către femeile din zonă.

Puteţi obţine produse şi felurile de mâncare locale, precum dulciuri, miere, mere, castane, paste de casă, vin etc. foarte uşor, astfel încât toate delicatesele tradiţionale din Pelion pot merge cu dumneavoastră acasă!

Distracţii în Pelion

Toate tipurile de infrastructuri turistice, evenimente sportive şi culturale şi sugestii de distracţii care vă vor facilita şederea aici se pot găsi pe plajele organizate din Horefto.

Pe timpul verii, zilele şi nopţile dumneavoastră vor fi extreme de plăcute şi puteţi să vă petreceţi timpul la diferitele restaurante, cafenele şi baruri.

Multe evenimente de divertisment au loc, de asemenea, pe timpul verii, precum Festivalul Pelion , diferite nopţi de muzică şi dans.
Toată ziua, baruri pe plajă care organizează evenimente şi baruri, rock sau nu, care organizează seri de dans latino sunt câteva dintre sugestiile alternative de divertisment care au loc pe plajele din zonă.

Hotelul nostru este cel mai bun punct de pornire în a cunoaşte frumosul Horefto şi fantastica regiune Pelion.

Festivalul din Pelion

Obiceiurile şi tradiţiile rămân neschimbate peste timp. Festivalul din Pelion şi Vara Culturală a municipalităţii Zagora au loc în fiecare vară.

Prin intermediul evenimentelor artistice şi culturale, în afară de dansurile şi muzica locală, cei care vizitează Pelion pot să cunoască trecutul, prezentul şi modul de viaţă al locuitorilor din Pelion.

Festivalul Pelion Vara Culturală a municipalităţii Zagora sunt evenimente de success care au loc în fiecare vară şi sunt îndrăgite de mulţi vizitatori.

Pe timpul vacanţei dumneavoastră în Pelion , nu rataţi aceste evenimente pentru a putea experimenta nopţile originale din Pelion.

Hotelul nostru vă poate pune la dispoziţie programele şi calendarele acelor evenimente, vă poate informa cu privire la locurile speciale şi chiar să vă rezerve locuri, dacă e necesar.

Câteva din evenimente care au loc în cadrul Festivalului din Pelion şi în cadrul Verii Culturale a Municipalităţii din Zagora sunt:

 • Concerte de muzică originală antică grecească
 • Concerte de violoncel şi pian
 • Spectacole de naraţiuni pentru copii
 • Reuniuni a grupurilor de dans
 • Festivalul de reînviere
 • Simularea unei nunţi tradiţionale în Pelion
 • Workshop-uri de pictură
 • Spectacole de teatru
 • Discursuri documentaristice
 • Seri de poezii
 • Bazarul profesioniştilor
 • Festivaluri pe plajă
 • Expoziţii la muzeul din Zagora (Şcoala lui Regas Fereos)

Îmbogăţiţi-vă vacanţa cu experienţe de neuitat raţi fiecare eveniment sau festival ce are loc în Pelion!

Programe sportive în Pelion
Puteţi lua parte la diferite activităţi sportive, fie singur sau cu prietenii, în timp ce vă petreceţi vacanţa în Pelion.

În Horefto, nu departe de hotelul nostru, în ceea ce priveşte Vara Sportivă, au loc diferite activităţi sportive, sponsorizate de Municipalitatea Zagora:

1. Caiac-Canoe
2. Volei de plajă
3. Fotbal de plajă
4. Cupa de baschet
5. Ping Pong
6. Tir cu arcul

Alte sporturi sunt organizate în alte regiuni ale Pelionului, de asemenea:

1. Scuba Diving 
2. Ciclism montan 
3. Echitaţie 
4. Drumeţii
5. Navigaţie (Parcul Argonauţilor, Afissos)
6. Wind Surfing (Parcul Argonauţilor, Afissos)
7. Parcul de distracţii acvatic (Parcul Argonauţilor, Afissos)
8. Sporturi de apă (Parcul Argonauţilor, Afissos)

Personalul Hotelului Flamingo, Pelion vă poate informa cu privire la datele la care sunt organizate activităţile sportive de mai sus şi vă vor arăta cum puteţi participa.

Offers
ESPA
ESPA
ESPA