de la
până la
Camere
Persoane

Călătorie în Pelion

Vremea în Pelion

Pelionul este cunoscut din antichitate pentru climatul ideal şi sănătos, rezultat al combinaţiei muntelui, abundenţa de ape şi prospeţimea Mării Egee.


Primăvara!
Aprilie – Mai – Iunie în Pelion

Primavera în Pelion, temperatura oscilează între 20-24 grade Celsius. Marea, curată şi calmă ca întotdeauna, este gata să primească vizitatorii în Pelion. Pentru a le reaminti vara că s-a întors acolo unde zeii mitici de pe Muntele Olimp obişnuiau să îşi petreacă vacanţele.

Florile înflorite creează o scenă colorată, iar localnicii se pregătesc de Învierea Domnului. Locuitorii şi vizitatorii se plimbă pe străzile tradiţionale pietruite, iar Pelionul verde şi impresionant făcut pentru vacanţă, renaşte simţurile şi explorarea obiceiurilor şi tradiţiilor locale, precum şi cea a bogăţiei culturale.

Sfârşitul lui aprilie, mai şi iunie (împreună cu septembrie şi octombrie) sunt cele mai bune sezoane pentru plimbări pe coastă de la munte la mare sau pentru plimbări montane în Pelion, în special pentru cei care iubesc să facă plimbări şi pentru cei care iubesc să admire şi să simtă natura îndeaproape.


Vara!
Iunie – Iulie – August în Pelion

Vara, vremea în Pelion este în mod particular plăcută cu temperaturi medii între 24-27 grade Celsius, deoarece roua vine dinspre munte, iar marea este curată, liniştită şi nu foarte rece atunci când intri pentru prima dată în ea.

Plantaţiile, florile şi fructele locale ies în evidenţă şi combinate cu plimbări, tururi, evenimente, activităţi, evenimente sportive şi festivaluri şi petreceri locale lasă o impresie plăcută vizitatorilor şi le transformă zilele în ceva plăcut.Toamna!
Septembrie – Octombrie în Pelion

Pe timpul toamnei în Pelion, temperatura medie coboară la aproximativ 20-24 grade Celsius, în comparaţie cu cea din vară, iar marea îşi păstrează temperatura specifică ceea ce permite persoanelor să înoate şi să se bucure de unicele plaje greceşti.

Muntele se ajustează pentru sezonul de toamnă, iar merii, castanii şi nucii îi umplu pantele.

Pentru cei care iubesc să meargă în vacanţă într-un mediu liniştit, departe de zonele turistice masive şi agitate, perioada dintre mijlocul lui septembrie până la sfârşitul lui octombrie este mult mai potrivită, deoarece temperatura este plăcută, iar marea rămâne curată.

În perioada septembrie – octombrie, Pelionul îşi aşteaptă prietenii, gata să le ofere ore nesfârşite de plimbări, tururi, precum şi descoperirea de peisaje care vor face ca vacanţele lor să le rămână proaspete în minte mul timp după ce se vor întoarce acasă.

Pelion pe hartă

Prin vizitarea secţiunii Pelion pe hartă, puteţi desena, potrivit hărţii, rute specifice pe care le veţi urma când sunteţi în Pelion. Pelion este în judeţul Nea Magnisia din centrul Greciei. Pelion este un loc care oferă vizitatorilor peisaje de o frumuseţe unică, de la munte la mare, plaje aurii, mare de un albastru intens şi izvoare cristaline.

În prima hartă cu Pelion, puteţi vedea locaţia hotelului nostrum şi accesul disponibil de acolo în întreg Pelionul. În harta NASA a Pelionului, puteţi observa morfologia Pelionului şi cum este vizibil din spaţiu.

Prin utilizarea Google e-map, puteţi face un tur al întregului Pelion şi a satelor sale, iar prin utilizarea Routeplanning puteţi găsi calea de a ajunge la noi cu uşurinţă.

Călătorie plăcută!

Aeroportul Volos

Zburaţi din: Germania, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Spania în Pelion!

Aeroportul Volos – VOL (Nea Anchialos) a început să opereze zboruri în 1991. Este localizat la 26 km distanţă de Volos şi se ajunge uşor la el de pe autostrada E75.

Ţări europene conectate la Pelion prin intermediul aeroportului Volos:

Germania – Pelion cu Air Berlin şi Ryan Air în Volos.

Air Berlin arezboruri regulate din Düsseldorf, Germania, via Nuremberg pe aeroportul Volos, Berlin (Tegel) via Nuremberg pe aeroportul Volos, Nuremberg direct pe aeroportul Volos şi Cologne (Bonn) via Nuremberg pe Volos.

Ryan Air arezboruri regulate din Frankfurt (Hahn) direct pe aeroportul Volos.

Austria – Pelion cu Air Berlin & Lauda Air în Volos

Air Berlin arezboruri regulate din Austria (Viena) direct pe aeroportul Volos.

Lauda air are zboruri regulate în fiecare duminică din Viena direct pe aeroportul Volos.

Olanda – Pelion cu Transavia în Volos

Transavia are zboruri regulate din Amsterdam (Schiphol) direct pe aeroportul Volos. Putei, de asemenea, să ajungeţi la Volos din Eindhoven prin Bergamo şi din Rotterdam prin Amsterdam sau Nuremberg.

Italia – Pelion cu Ryanair în Volos.

Ryanair are zboruriregulate din Milano (Bergamo) direct pe aeroportul Volos. De asemenea, există zboruri din Roma direct pe aeroportul Volos.

Brussels – Pelion cu Ryan Air în Volos.

Ryan Air are zboruriregulate din Bruxelles (Charleroi) direct pe aeroportul Volos.

Barcelona – Pelion cu Ryan Air în Volos.

Ryan Air are zboruriregulate din Barcelona prin Milano şi Roma pe aeroportul Volos.

Toate cele patru companii aeriene (Air Berlin, Ryan Air, Lauda Air, şi Transavia) poate intra în contact cu toată lumea prin intermdiul acestor aeroporturi.

Monarch Airlines şi Avro Airlines au zboruri charter pe aeroportul Volos.

Programul zborurilor vara 2011:

Air Berlin Volos

În zilele de luni şi vineri, din 2 mai până în 7 octombrie, există zboruri din Berlin direct pe aeroportul Volos, din Düsseldorf direct pe aeroportul Volos, din Hamburg direct pe aeroportul Volos, din Cologne (Bonn) prin Nuremberg în Volos şi din Viena direct pe aeroportul Volos.

În zilele de marţi din 4 aprilie până în 28 aprilie, există zboruri din Dresden şi Leipzig/Halle în Salonic.

În zilele de joi din 7 aprilie până în 28 aprilie, există zboruri din Dresden în Saloni.

Ryan Air Volos

Din Italia: Există un zbor de două ori pe săptămână de pe aeroportul Bergamo din Milano direct pe aeroportul din Volos.

Din Germania: Din aprilie până în octombrie, în zilele de duminică şi marţi, există două zboruri de pe aeroportul Hann din Frankfurt direct pe aeroportul din Volos.

Zboruri din Roma, Bruxelles şi Barcelona către Volos încep în data de 27/03/2011.

Lauda Air Volos

În zilele de duminică din 2 mai până în 22 octombrie, Lauda Air are zboruri din Viena direct pe aeroportul din Volos.

TransaviaVolos

În zilele de luni din 18 aprilie până în 17 octombrie, Transavia are zboruri din Amsterdam (Schiphol) direct pe Volos. Puteţi ajunge în Volos şi din Eindhoven via Bergamo dau sin Rotterdam via Amsterdam sau Nuremberg.

 

Contact

Informaţii de contact

Tel: +30 24280 76886

Fax: +30 24280 78111

TELEX: +282105 LGBL GR

 

E-mail: kanatl@otenet.gr

 

MANAGER (MASTER) AEROPORT

Tel.: +30 24280 76886

 

Adresă poştală

AEROPORTUL NAŢIONAL NEA ANCHIALOS

37400

N. Anchialos

ALMYROS - MAGNESIA

GRECIA

 

Centru de informaţii

Tel.: +30 28210 83800,  +30 24280 76886

FAX: +30 24280 78111

Staţia de autobuz Volos

Staţia de autobuz Volos (Volos KTEL) utilizează autobuze moderne şi are o staţie organizată astfel încât puteţicălători uşor şi confortabil.

 

Orarul staţiei de autobuz Volos:

Numere de telefon  

Staţia de autobuz Volos

+30 2421033254,

+30 2421025527, 8001135555 (Greece)

Staţia de autobuz Athens

+30 2108329585

+30 2108317186

Staţia de autobuz Thessaloniki

+30 2310595424

Staţia de autobuz Patras

+30 2610623886,

+30 2610623887

+30 2610623888

E-mail : ktelvol@otenet.gr

 

Închirieri de maşini Pelion
În cazul în care veniţi în Pelion fără vreun vehicul personal, vă sugerăm să închiriaţi o maşină în Pelion, deoarece vă poate ajuta să vizitaaţi orice sat şi loc pe care doriţi să îl vedeţi şi mai ales….oricând doriţi!

În Pelion puteţi închiria orice vehicul preferaţi, de la o bicicletă şi motocicletă până la o dubiţă şi chiar o barcă!

Pentru a închiria o maşină sau orice alt vehicul doriţi, puteţi contacta hotelul nostrum, iar vehiculul preferat vă va aştepta la aeroport sa în orice alt loc doriţi la cele mai bune preţuri de închiriere disponibile.
Informaţii Pelion

Linkuri de călătorie

Telefoane utile din zonă

 • Centru de sănătate Zagora
  • 24260 22222
 • Farmacie Zagora
  • 24260 22400
 • Farmacie Makriraghi
  • 24260 32100
 • Staţie alimentare auto – Vulcanizare
  • 24260 22579
 • Poliţia Zagora
  • 24260 22529

Hotelul Flamingo, Pelion - Horefto - Tel. +30 24260 23405

Mai – iunie în Pelion
Mai şi iunie sunt probabil cele mai bune luni pe care le-ar putea alege turiştii pentru vacanţele lor în Pelion şi frumoasa plajă din Chorefto.

Muntele este plin de flori înflorite şi culori vii, marea este de un albastru intens şi liniştit, pregătiţi să primească fiecare vizitator şi să îi ofere momente de nesfârşit de relaxare şi de înot împreună cu croaziere unice pe fiecare plajă din Pelion.

Datorită vremii bune şi a temperaturilor blânde de pe Muntele Pelion se pot face drumeţii mai uşoare sau mai dificile în lunile mai şi iunie, iar vizitatorii pot să se plimbe cu plăcere, acompaniaţi de florile înflorite şi de cărările curate.

În lunile mai şi iunie, hotelul Flamingo are multe oferte şi preţuri speciale pentru vizitatorii săi.

Vă oferim servicii gratuit, preţuri mici pentru transferuri de la şi la aeroport, plimbări - drumeţii organizate, croaziere la peşterile mitice, tur cu jeepul, etc.

Vă oferim de asemenea preţuri atractive pentru activităţile care implică cunoaşterea naturii, culturii, a vieţii de zi cu zi a satului şi a vieţii din Pelion în general.

Odată ce v-aţi hotărât să ne vizitaţi în lunile mai – iunie, ne vom asigura că sunteţi unul dintre oaspeţii mulţumiţi care alege să revină la noi în fiecare vară în vacanţă.

Offers
ESPA
ESPA
ESPA