de la
până la
Camere
Persoane
» Pelion

Pelion

Vacanţe în Pelion

Vacanţe în Pelion – Locuri de vizitat
Începând din Horefto, în timp ce sunteţi în vacanţă în Pelion, puteţi să vă plimbaţi la munte, să mergeţi în croaziere din Horefto către plaje unice şi la peşterile lui Poseidon, să mergeţi cu Trenul din Pelion, să participaţi la sărbători locale, la evenimentele Verii Culturale sau la Festivalul Pelionului şi la diferite alte evenimente turistice care promit să vă facă vacanţa plăcută.

Vacanţe în Pelion – Obiective de văzut
În timpul vacanţei dumneavoastră în Pelion, merită fără discuţie să vizitaţi Zagora (15 minute distanţă de Horefto), la Şcoala Secretă a lui Regas Fereos, să admiraţi vechile biserici şi biblioteca, să vedeţi piaţa centrală, să vizitaţi laboratorul de producţie al pastelor locale şi laboratorul de producţie de dulciuri locale al Asociaţiei Femeilor, drumurile pietruite, casele din piatră, precum şi platanii bătrâni care decorează pieţele tradiţionale.

Nu plecaţi fără să nu fi cumpărat nişte dulciuri locale, fructe şi paste! Sunt considerate delicatese rafinate care vă vor aduce aminte cu nostalgie de vacanţă.

În taverne sau restaurante, trebuie să încercaţi “spetzofai” (o specialitate din Pelion), fterokeftedes, kolokythokeftedes, salate de sezon, precum şi vinul sau tsipouro local.

Noaptea, puteţi să vă bucuraţi de priveliştea lunii de pe plajă sau de pe balcoanele hotelului. Puteţi să faceţi plimbări pe plajă şi să vă distraţi pe ritmurile verii la micile baruri de pe plajă pe parcursul nopţilor de vacanţă.

Vacanţe în Pelion – Lucruri de făcut
Puteţi vizita multe dintre obiectivele turistice existente şi satele care vă vor lăsa cele mai bune impresii despre vacanţa dumneavoastră în Pelion.

Cel mai bun mod de a explora Pelionul este cu maşina; transportul public este de asemenea bun. Însă vă limitează programul, mai ales dacă doriţi să vizitaţi mai multe locuri.

Pornind de la Hotelul Flamingo, cele mai cunoscute dintre satele din Pelion pe care le puteţi vizita cu maşina sunt:

Zagora (trebuie văzut)

Cel mai mare sat din Pelion cu cel mai bogat trecut istoric. Numără 3.000 de locuitori, iar Horefto, cu plaja sa bine-cunoscută, este portul său marin. Combinaţia de peisaje verzi cu apele curgând oferă o privelişte unică. Zagora are de asemenea cea mai mare producţie de mere din Balcani, numite “Zagorin”. Există şi bogate plantaţii de castani, fagi şi măslini la altitudini joase.

Pouri

Balconul Pelionului cu o vedere unică la Marea Egee şi Horefto.

Makryrachi

Un mare centru de cultivare şi vânzare de flori. Florile vândute aici poate că vă vor decora casa.

Kissos

Un sat efectiv “înecat” în peisajele sale verzi, cu o biserică veche şi foarte frumoasă.

Tsagarada

Satul cu platani mari şi vile frumoase. Podul de piatră şi platanul vechi de 1.000 de ani merită să fie văzute.

Milies

Când sunteţi în vacanţă, puteţi vizita şi Trenul Pelion, biserica şi biblioteca.

Vizitsa

La doar 1 km distanţă de Milies. Aceste două sate vă dau ocazia de a cunoaşte arhitectura tradiţională din Pelion.

Makrinitsa

Un sat destul de reprezentativ din Pelion – mulţi turişti care vin în vacanţă în Pelion îl vizitează pentru a cunoaşte un sat tradiţional din Pelion. Are o privelişte spectaculară asupra Golfului Volos şi Pagasitikos. Puteţi merge şi la Muzeul de Folclor, bisericile Panagia (Fecioara Maria) şi Agia Triada (Sfânta Treime) şi cafeneaua centrală cu expoziţii ale pictorului nostru popular Theophilos.

Ospitalitatea localnicilor din Pelion, vilele tradiţionale, izvoarele reci, drumurile pietruite şi plajele din Pelion cu frumuseţea lor exotică vă invită într-o călătorie unică în vis.

Mitologie în Pelion

Potrivit mitologiei greceşti, Pelion a fost reşedinţa de vară a zeilor de pe Muntele Olimp, patria centaurilor şi locul unde s-a desfăşurat “Bătălia giganţilor”.

Hercule, Ahile, Iason şi Asclepius au învăţat muzică şi arta războiului alături de centaurul Chiron. Au studiat de asemenea calităţile de vindecare a plantelor medicinale şi a florilor din Pelion.

De fapt, Asclepius a ajuns la un asemenea progress încât l-a depăşit pe profesorul său, centaurul Chiron, şi a creat şarpele, sursa vieţii şi a morţii, care a rămas un symbol al ştiinţei medicale până în zilele noastre.

Pelion este şi locul unde a avut loc nunta dintre Nereid Thetis şi Peleus. În timpul sărbătorii care a urmat ceremoniei, zeiţa Eris, deoarece nu fusese invitată, a scăpat un măr de aur pe care scria “pentru cea mai frumoasă”. În acest mod a avut loc primul concurs de frumuseţe între frumoasele şi puternicele zeiţe Hera, Atena şi Afrodita.

Paris, Prinţul Troiei, a acţionat ca jurat şi a încercat să dea mărul zeiţei Afrodita. După aceea, nemuritorul Ahile, fiul lui Peleus şi Thetis, a dus o campanie împotriva Troiei care a fost fatală pentru familia Prinţului Paris. Mitologia ne spune de asemenea de acea campanie de represalii a grecilor împotriva troienilor, din cauza taxelor grele impuse navelor greceşti care au trecut Strâmtoarea Hellespont după deschierea rutelor maritime comerciale de către argonauţi.

Pelion a jucat un rol determinant în înfrângerea persanilor. 40 de vase de ale lui Xerxes au fost abandonate în regiunea peşterilor marine. În sfârşit, după dificila înfrângere de la Salamis din 480 B.C., planurile lui Xerxes de a domina Grecia şi a-şi extinde imperiul în Marea Mediterană s-au încheiat.

Pelion este de asemenea legat de expediţia argonauţilor deoarece în secolul 13 B.C. Argo, condus de Iason, a pornit din oraşul adiacent lui Iolkos să ajungă în îndepărtata Colchida din Aea pentru a obţine Lâna de Aur, un simbol al bogăţiei şi onoarei.

Când Iason s-a întors cu Lâna de Aur, a adus-o înapoi pe vrăjitoarea Medea ca soţia lui. Ea era fiica regelui Aetes şi nepoata lui, prinţesa de Aea şi mai târziu regina din Iolkos. Datorită modului în care s-au petrecut lucrurile, ea a devenit un personaj feminin tragic, dramatizat de Euripide în bine-cunoscuta lucrare “Medea”, o tragedie învăţată încă din 431 B.C.

În sfârşit, căpitanul expediţiei argonauţilor, numit Diomedes, a ales să îşi schimbe numele în Iason, deoarece pe durata uceniciei sale lângă centaurul Chiron lângă Pelion, el a excelat în studiul ierburilor terapeutice.

Mâncare şi restaurante în Pelion

Mâncarea este unul din componentele de bază care alcătuiesc vacanţa fiecărui vizitator. Pelion vă poate oferi o călătorie unică în aromele create de bunicile noastre de-a lungul timpului …

Pe timpul şederii, puteţi alege între zecile de restaurante şi taverne în Pelion, unde puteţi gusta specialităţi locale din Pelion şi multe aperitive tradiţionale.

Unele dintre specialităţile locale care merită să fie încercate sunt “spetzofai”, mousakas, “tsitsiravla”, plăcintele şi carnea locală, de asemenea.

În final, sărbătoarea dumneavoastră de degustare va fi completată de dulciurile tradiţionale din Pelion, realizate de către femeile din zonă.

Puteţi obţine produse şi felurile de mâncare locale, precum dulciuri, miere, mere, castane, paste de casă, vin etc. foarte uşor, astfel încât toate delicatesele tradiţionale din Pelion pot merge cu dumneavoastră acasă!
Distracţii în Pelion

Toate tipurile de infrastructuri turistice, evenimente sportive şi culturale şi sugestii de distracţii care vă vor facilita şederea aici se pot găsi pe plajele organizate din Horefto.

Pe timpul verii, zilele şi nopţile dumneavoastră vor fi extreme de plăcute şi puteţi să vă petreceţi timpul la diferitele restaurante, cafenele şi baruri.

Multe evenimente de divertisment au loc, de asemenea, pe timpul verii, precum Festivalul Pelion , diferite nopţi de muzică şi dans.
Toată ziua, baruri pe plajă care organizează evenimente şi baruri, rock sau nu, care organizează seri de dans latino sunt câteva dintre sugestiile alternative de divertisment care au loc pe plajele din zonă.

Hotelul nostru este cel mai bun punct de pornire în a cunoaşte frumosul Horefto şi fantastica regiune Pelion.

Festivalul din Pelion

Obiceiurile şi tradiţiile rămân neschimbate peste timp. Festivalul din Pelion şi Vara Culturală a municipalităţii Zagora au loc în fiecare vară.

Prin intermediul evenimentelor artistice şi culturale, în afară de dansurile şi muzica locală, cei care vizitează Pelion pot să cunoască trecutul, prezentul şi modul de viaţă al locuitorilor din Pelion.

Festivalul Pelion Vara Culturală a municipalităţii Zagora sunt evenimente de success care au loc în fiecare vară şi sunt îndrăgite de mulţi vizitatori.

Pe timpul vacanţei dumneavoastră în Pelion , nu rataţi aceste evenimente pentru a putea experimenta nopţile originale din Pelion.

Hotelul nostru vă poate pune la dispoziţie programele şi calendarele acelor evenimente, vă poate informa cu privire la locurile speciale şi chiar să vă rezerve locuri, dacă e necesar.

Câteva din evenimente care au loc în cadrul Festivalului din Pelion şi în cadrul Verii Culturale a Municipalităţii din Zagora sunt:

 • Concerte de muzică originală antică grecească
 • Concerte de violoncel şi pian
 • Spectacole de naraţiuni pentru copii
 • Reuniuni a grupurilor de dans
 • Festivalul de reînviere
 • Simularea unei nunţi tradiţionale în Pelion
 • Workshop-uri de pictură
 • Spectacole de teatru
 • Discursuri documentaristice
 • Seri de poezii
 • Bazarul profesioniştilor
 • Festivaluri pe plajă
 • Expoziţii la muzeul din Zagora (Şcoala lui Regas Fereos)

Îmbogăţiţi-vă vacanţa cu experienţe de neuitat raţi fiecare eveniment sau festival ce are loc în Pelion!

Programe sportive în Pelion
Puteţi lua parte la diferite activităţi sportive, fie singur sau cu prietenii, în timp ce vă petreceţi vacanţa în Pelion.

În Horefto, nu departe de hotelul nostru, în ceea ce priveşte Vara Sportivă, au loc diferite activităţi sportive, sponsorizate de Municipalitatea Zagora:

1. Caiac-Canoe
2. Volei de plajă
3. Fotbal de plajă
4. Cupa de baschet
5. Ping Pong
6. Tir cu arcul

Alte sporturi sunt organizate în alte regiuni ale Pelionului, de asemenea:

1. Scuba Diving 
2. Ciclism montan 
3. Echitaţie 
4. Drumeţii
5. Navigaţie (Parcul Argonauţilor, Afissos)
6. Wind Surfing (Parcul Argonauţilor, Afissos)
7. Parcul de distracţii acvatic (Parcul Argonauţilor, Afissos)
8. Sporturi de apă (Parcul Argonauţilor, Afissos)

Personalul Hotelului Flamingo, Pelion vă poate informa cu privire la datele la care sunt organizate activităţile sportive de mai sus şi vă vor arăta cum puteţi participa.
Vremea în Pelion
Pelionul este cunoscut din antichitate pentru climatul ideal şi sănătos, rezultat al combinaţiei muntelui, abundenţa de ape şi prospeţimea Mării Egee.


Primăvara!
Aprilie – Mai – Iunie în Pelion

Primavera în Pelion, temperatura oscilează între 20-24 grade Celsius. Marea, curată şi calmă ca întotdeauna, este gata să primească vizitatorii în Pelion. Pentru a le reaminti vara că s-a întors acolo unde zeii mitici de pe Muntele Olimp obişnuiau să îşi petreacă vacanţele.

Florile înflorite creează o scenă colorată, iar localnicii se pregătesc de Învierea Domnului. Locuitorii şi vizitatorii se plimbă pe străzile tradiţionale pietruite, iar Pelionul verde şi impresionant făcut pentru vacanţă, renaşte simţurile şi explorarea obiceiurilor şi tradiţiilor locale, precum şi cea a bogăţiei culturale.

Sfârşitul lui aprilie, mai şi iunie (împreună cu septembrie şi octombrie) sunt cele mai bune sezoane pentru plimbări pe coastă de la munte la mare sau pentru plimbări montane în Pelion, în special pentru cei care iubesc să facă plimbări şi pentru cei care iubesc să admire şi să simtă natura îndeaproape.


Vara!
Iunie – Iulie – August în Pelion

Vara, vremea în Pelion este în mod particular plăcută cu temperaturi medii între 24-27 grade Celsius, deoarece roua vine dinspre munte, iar marea este curată, liniştită şi nu foarte rece atunci când intri pentru prima dată în ea.

Plantaţiile, florile şi fructele locale ies în evidenţă şi combinate cu plimbări, tururi, evenimente, activităţi, evenimente sportive şi festivaluri şi petreceri locale lasă o impresie plăcută vizitatorilor şi le transformă zilele în ceva plăcut.Toamna!
Septembrie – Octombrie în Pelion

Pe timpul toamnei în Pelion, temperatura medie coboară la aproximativ 20-24 grade Celsius, în comparaţie cu cea din vară, iar marea îşi păstrează temperatura specifică ceea ce permite persoanelor să înoate şi să se bucure de unicele plaje greceşti.

Muntele se ajustează pentru sezonul de toamnă, iar merii, castanii şi nucii îi umplu pantele.

Pentru cei care iubesc să meargă în vacanţă într-un mediu liniştit, departe de zonele turistice masive şi agitate, perioada dintre mijlocul lui septembrie până la sfârşitul lui octombrie este mult mai potrivită, deoarece temperatura este plăcută, iar marea rămâne curată.

În perioada septembrie – octombrie, Pelionul îşi aşteaptă prietenii, gata să le ofere ore nesfârşite de plimbări, tururi, precum şi descoperirea de peisaje care vor face ca vacanţele lor să le rămână proaspete în minte mul timp după ce se vor întoarce acasă.
Pelion pe hartă
Prin vizitarea secţiunii Pelion pe hartă, puteţi desena, potrivit hărţii, rute specifice pe care le veţi urma când sunteţi în Pelion. Pelion este în judeţul Nea Magnisia din centrul Greciei. Pelion este un loc care oferă vizitatorilor peisaje de o frumuseţe unică, de la munte la mare, plaje aurii, mare de un albastru intens şi izvoare cristaline.

În prima hartă cu Pelion, puteţi vedea locaţia hotelului nostrum şi accesul disponibil de acolo în întreg Pelionul. În harta NASA a Pelionului, puteţi observa morfologia Pelionului şi cum este vizibil din spaţiu.

Prin utilizarea Google e-map, puteţi face un tur al întregului Pelion şi a satelor sale, iar prin utilizarea Routeplanning puteţi găsi calea de a ajunge la noi cu uşurinţă.

Călătorie plăcută!
Aeroportul Volos

Zburaţi din: Germania, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Spania în Pelion!

Aeroportul Volos – VOL (Nea Anchialos) a început să opereze zboruri în 1991. Este localizat la 26 km distanţă de Volos şi se ajunge uşor la el de pe autostrada E75.

Ţări europene conectate la Pelion prin intermediul aeroportului Volos:

Germania – Pelion cu Air Berlin şi Ryan Air în Volos.

Air Berlin arezboruri regulate din Düsseldorf, Germania, via Nuremberg pe aeroportul Volos, Berlin (Tegel) via Nuremberg pe aeroportul Volos, Nuremberg direct pe aeroportul Volos şi Cologne (Bonn) via Nuremberg pe Volos.

Ryan Air arezboruri regulate din Frankfurt (Hahn) direct pe aeroportul Volos.

Austria – Pelion cu Air Berlin & Lauda Air în Volos

Air Berlin arezboruri regulate din Austria (Viena) direct pe aeroportul Volos.

Lauda air are zboruri regulate în fiecare duminică din Viena direct pe aeroportul Volos.

Olanda – Pelion cu Transavia în Volos

Transavia are zboruri regulate din Amsterdam (Schiphol) direct pe aeroportul Volos. Putei, de asemenea, să ajungeţi la Volos din Eindhoven prin Bergamo şi din Rotterdam prin Amsterdam sau Nuremberg.

Italia – Pelion cu Ryanair în Volos.

Ryanair are zboruriregulate din Milano (Bergamo) direct pe aeroportul Volos. De asemenea, există zboruri din Roma direct pe aeroportul Volos.

Brussels – Pelion cu Ryan Air în Volos.

Ryan Air are zboruriregulate din Bruxelles (Charleroi) direct pe aeroportul Volos.

Barcelona – Pelion cu Ryan Air în Volos.

Ryan Air are zboruriregulate din Barcelona prin Milano şi Roma pe aeroportul Volos.

Toate cele patru companii aeriene (Air Berlin, Ryan Air, Lauda Air, şi Transavia) poate intra în contact cu toată lumea prin intermdiul acestor aeroporturi.

Monarch Airlines şi Avro Airlines au zboruri charter pe aeroportul Volos.

Programul zborurilor vara 2011:

Air Berlin Volos

În zilele de luni şi vineri, din 2 mai până în 7 octombrie, există zboruri din Berlin direct pe aeroportul Volos, din Düsseldorf direct pe aeroportul Volos, din Hamburg direct pe aeroportul Volos, din Cologne (Bonn) prin Nuremberg în Volos şi din Viena direct pe aeroportul Volos.

În zilele de marţi din 4 aprilie până în 28 aprilie, există zboruri din Dresden şi Leipzig/Halle în Salonic.

În zilele de joi din 7 aprilie până în 28 aprilie, există zboruri din Dresden în Saloni.

Ryan Air Volos

Din Italia: Există un zbor de două ori pe săptămână de pe aeroportul Bergamo din Milano direct pe aeroportul din Volos.

Din Germania: Din aprilie până în octombrie, în zilele de duminică şi marţi, există două zboruri de pe aeroportul Hann din Frankfurt direct pe aeroportul din Volos.

Zboruri din Roma, Bruxelles şi Barcelona către Volos încep în data de 27/03/2011.

Lauda Air Volos

În zilele de duminică din 2 mai până în 22 octombrie, Lauda Air are zboruri din Viena direct pe aeroportul din Volos.

TransaviaVolos

În zilele de luni din 18 aprilie până în 17 octombrie, Transavia are zboruri din Amsterdam (Schiphol) direct pe Volos. Puteţi ajunge în Volos şi din Eindhoven via Bergamo dau sin Rotterdam via Amsterdam sau Nuremberg.

 

Contact

Informaţii de contact

Tel: +30 24280 76886

Fax: +30 24280 78111

TELEX: +282105 LGBL GR

 

E-mail: kanatl@otenet.gr

 

MANAGER (MASTER) AEROPORT

Tel.: +30 24280 76886

 

Adresă poştală

AEROPORTUL NAŢIONAL NEA ANCHIALOS

37400

N. Anchialos

ALMYROS - MAGNESIA

GRECIA

 

Centru de informaţii

Tel.: +30 28210 83800,  +30 24280 76886

FAX: +30 24280 78111

Staţia de autobuz Volos

Staţia de autobuz Volos (Volos KTEL) utilizează autobuze moderne şi are o staţie organizată astfel încât puteţicălători uşor şi confortabil.

 

Orarul staţiei de autobuz Volos:

Numere de telefon  

Staţia de autobuz Volos

+30 2421033254,

+30 2421025527, 8001135555 (Greece)

Staţia de autobuz Athens

+30 2108329585

+30 2108317186

Staţia de autobuz Thessaloniki

+30 2310595424

Staţia de autobuz Patras

+30 2610623886,

+30 2610623887

+30 2610623888

E-mail : ktelvol@otenet.gr

 

Închirieri de maşini Pelion
În cazul în care veniţi în Pelion fără vreun vehicul personal, vă sugerăm să închiriaţi o maşină în Pelion, deoarece vă poate ajuta să vizitaaţi orice sat şi loc pe care doriţi să îl vedeţi şi mai ales….oricând doriţi!

În Pelion puteţi închiria orice vehicul preferaţi, de la o bicicletă şi motocicletă până la o dubiţă şi chiar o barcă!

Pentru a închiria o maşină sau orice alt vehicul doriţi, puteţi contacta hotelul nostrum, iar vehiculul preferat vă va aştepta la aeroport sa în orice alt loc doriţi la cele mai bune preţuri de închiriere disponibile.
Informaţii Pelion

Linkuri de călătorie

Telefoane utile din zonă

 • Centru de sănătate Zagora
  • 24260 22222
 • Farmacie Zagora
  • 24260 22400
 • Farmacie Makriraghi
  • 24260 32100
 • Staţie alimentare auto – Vulcanizare
  • 24260 22579
 • Poliţia Zagora
  • 24260 22529

Hotelul Flamingo, Pelion - Horefto - Tel. +30 24260 23405

Mai – iunie în Pelion
Mai şi iunie sunt probabil cele mai bune luni pe care le-ar putea alege turiştii pentru vacanţele lor în Pelion şi frumoasa plajă din Chorefto.

Muntele este plin de flori înflorite şi culori vii, marea este de un albastru intens şi liniştit, pregătiţi să primească fiecare vizitator şi să îi ofere momente de nesfârşit de relaxare şi de înot împreună cu croaziere unice pe fiecare plajă din Pelion.

Datorită vremii bune şi a temperaturilor blânde de pe Muntele Pelion se pot face drumeţii mai uşoare sau mai dificile în lunile mai şi iunie, iar vizitatorii pot să se plimbe cu plăcere, acompaniaţi de florile înflorite şi de cărările curate.

În lunile mai şi iunie, hotelul Flamingo are multe oferte şi preţuri speciale pentru vizitatorii săi.

Vă oferim servicii gratuit, preţuri mici pentru transferuri de la şi la aeroport, plimbări - drumeţii organizate, croaziere la peşterile mitice, tur cu jeepul, etc.

Vă oferim de asemenea preţuri atractive pentru activităţile care implică cunoaşterea naturii, culturii, a vieţii de zi cu zi a satului şi a vieţii din Pelion în general.

Odată ce v-aţi hotărât să ne vizitaţi în lunile mai – iunie, ne vom asigura că sunteţi unul dintre oaspeţii mulţumiţi care alege să revină la noi în fiecare vară în vacanţă.
Croaziere zilnice către Skiathos, Skopelos, Alonissos
Muntele Pelion
Plante rare, flori, plante aromatice şi cărări într-o combinaţie colorată formează peisajele magice din Muntele Pelion!

Din timpuri vechi, Muntele Pelion a fost considerat muntele florilor şi a plantelor medicinale. Potrivit mitologiei, a fost reşedinţa de vară a zeilor de pe Muntele Olimp şi patria centaurilor. Mai mult decât atât, nunta lui Peleas cu Thetis împreună cu primul concurs de frumuseţe dintre frumoasele zeiţe Era, Atena si Afrodita a avut loc pe pantele sale. În cele din urmă, şcoala secretă a lui Regas Fereos care a controbuit foarte mult în timpul Revoluţiei greceşti din 1821 este situată în aceşti munţi.

Muntele Pelion se întinde din nord-vest către sud-est pe o lungime de 44 km şi cu o lăţime de 10 km la sud şi 25 km în partea de nord.

Graniţele muntelui sunt Platanorema lângă Neochori în sud şi Kaporema lângă mănăstirea Flamouri în nord. Vârful cel mai înalt este în partea de nord, 1.624 m (vârful Pourianos Stavros). Celelalte vârfuri sunt Kotroni 1.550 m, Pliasidi 1.547 m, Aidonaki 1.537 m, Agriolefkes 1.471 m, Dramala 1.455 m, Schitzouravli 1.450 m, Golgothas 1.415 m, Lagonika 1.300m.

Există de asemenea şi nişte izvoare remarcabile în Pelion pe care le-aţi putea vizita. Cele mai importante sunt Kaliakouda şi Lagonika. Există aproximativ 70 de izvoare cunoscute în munte. Există unele mai mari precum Lagonika, Vrichona, Kaliakouda şi Felouka care au un debit ridicat în timpul iernii.

Dacă urmaţi căile montane, uteţi admira diferitele feluri de floră şi faună, cel puţin 1.500 specii de plante şi 14 tipuri de habitate ameninţate. Pelion este protejat de articolele 92/43 şi 79/409 ale Uniunii Europene, ca parte a Programului Uniunii Europene NATURA 2000 cu codul GR 1430001.

Trei specii de plante (Campanula incurva, Lesquereuxia syriaca και Soldanella pelia) sunt incluse în “Cartea Roşie a Plantelor din Grecia”, pe când sunt în total 38 de tipuri rare.

Urcând Muntele Pelion, se pot întâlni păduri de fag, în timp ce în nord se găseşte bradul macedonean. Există o linie de castani sub ei. În pieţele centrale ale unor sate, există plante perene, adevărate monumente naturale!

Cele 24 de sate din Pelion au fost constituite în timpul perioadei Dominaţiei Otomane, Zagora fiind cel mai mare sat şi centru comercial, în acelaşi timp. Horefto este încă portul localităţii Zagora.

În muntele Pelion, există culturi de măslini la altitudini joase, meri la altitudini estice medii şi culturi de cartofi la altitudini mai ridicate.

Muntele Pelion are o frumuseţe aparte în fiecare perioadă a anului şi îi invită pe toţi să o descopere şi să se bucure de ea pe deplin!

Tur cu jeep-ul în Pelion

Simţiţi-vă liber şi apropiaţi-vă de natură, vedeţi locuri pe care puţine persoane le-au văzut şi admiraţi vârfurile Pelionului, a golfului Mării Egee şi Pagasitikos.

Lacul Carla şi Veneto, adăposturile montane şi locurile de unde localnicii îşi procură lemnul pentru încălzirea caselor pe timpul iernii. Fie cu un jeep 4x4 sau o bicicletă montană, vom trece pe lângă diferite monumente, poduri, peşteri şi alte monumente naturale. Noi chiar ştim aceşti munţi ca nimeni altcineva.

Tururi orientative de Off Road

 1. Chorefto-Analipsi-Pouri-Vrios-Palia Midgela
 2. Chorefto-Taxiarches-Makryrachi
 3. Agriolefkes-drum forestier-Agia Marina-Pouri-Analipsi-Chorefto
 4. Chania-Ai-Lias- Athonas-Chorefto
 5. Zagora-Pardalou
 6. Rasova-Zagora-Pouri-Agia Marina
 7. Pouri-Vrios
 8. Pouri-Ano Kerasia-Melissiatika-Volos

Există posibilitatea de a vizita vechiul sanatoriu, locul unde se produce cărbune şi centrul de ski cu vedere la Marea Egee şi Golful Pagasitic.

Rutele de Off Road în Pelion promit să vă ofere o întâlnire unică cu natura.

Tururile de Off Road în Pelion vor avea loc utilizând propriul jeep sau unul închiriat sau biciclete montane. Hotelul Flamingo vă oferă un ghid experimentat, precum şi instrucţiunile necesare.

Echitaţie în Pelion
În timp ce sunteţi în vacanţă în Pelion, puteţi face echitaţie în satele din jurul Pelionului. În acest fel se poate merge prin aşezările tradiţionale, drumuri pietruite vechi şi sate pitoreşti. Mai mult decât atât, puteţi alege ruta pe care vreţi să o urmaţi şi să vizitaţi diferite locuri de interes, în acelaşi timp.
Istoria Pelionului

Pelion a fost cunoscut în antichitate ca “muntele vindecării”, datorită plantelor care creşteau aici.

Istoria Pelionului începe aproape împreună cu crearea Dimitriadei în jurul anului 300 B.C. de către Regele Macedoniei, Dimitrios de Besieger. Dimitriada era atunci centrul Magneţilor şi a reuşit să supravieţuiască invaziei goţilor, slavilor, turcilor, bulgarilor şi francilor.

În timpul perioadei bizantine, nu observăm nici un oraş important în Pelion, în timp ce Thesalia este constant în război cu neamurile străine, precum goţii (396 A.D.) şi hunii (539-540 A.D.), care au revendicat Dimitriada.

Atunci când Constantinopol a trecut pe mâna cruciaţilor în 1204, conducătorul lor a cucerit Thesalia şi Pelion. În 1222, episcopul de Epirus, Teodor, a eliberat regiunea de sub dominaţia latinilor, iar în 1393 Thesalia a căzut sub dominaţie turcă.

În timpul revoluţiei greceşti, bine-cunoscutul cleric Anthimos Gazis din Pelion a deschis drumul luptelor pentru independenţă. Pelion a participat la revoluţia grecească cu căpitanul Kyriakos Basdekis în data de 7 mai 1821, dar paşa din regiune a înecat mişcarea revoluţionară din Pelion în sânge.

Un al doilea efort de eliberare din martie 1854 s-a dovedit a fi la fel de fatal. Pelion a fost în final eliberat pe data de 2 noiembrie 1881, cu ajutorul britanicilor, o mişcare realizată de grecii deja liberi şi cu ajutorul forţelor externe.

Din 1830, locuitorii din Pelion s-au mutat către coastă unde au creat aşezări structurate. Din păcate, au fost nevoiţi să se mute mai sus destul de des deoarece au devenit ţinta piraţilor. Regiunile preferate cel mai mult erau cele de lângă mănăstiri.

Zagora, cel mai mare şi mai remarcabil sat din Pelion şi plaja din Chorefto au fost create în acel mod particluar.

Mănăstirea Metamorphosis tou Sotiros (Schimbarea la Faţă a Domnului) se crede că este începutul creării Zagorei aşa cum este azi.

Mănăstirea a fost construită în jurul anului 1160 A.D. A avut multe bogăţii şi un număr ridicat de călugări, dar a fost din păcate distrusă de un incendiu la întâmplare în august 1887.

Primul district Sotira-Zagora s-a dezvoltat în jurul mănăstirii şi apoi restul districtelor, Agios Georgios, Agia Kyriaki şi Agia Paraskevi, -au dezvoltat încet.

Noua Zagora şi-a început dezvoltarea destul de rappid în timp ce agricultura, comerţul şi creştinismul în regiune au înflorit.

Exemple ale acestei dezvoltări particulare au fost vilele bine-construite, monumentele şi bogata sa tradiţia ecleziastică.

“Ellinomuseo – Şcoala lui Regas Fereos” este prima între monumentele din Zagora care fusese anterior folosit ca internat al vechii şcoli. O parte din ea se poate încă vedea la capătul drumului spre Chorefto.

Dezvoltarea Zagorei poate fi de asemenea observată în relicvele sale, 1200 cărţi vechi imprimate, coduri şi manuscrise din vechea Bibliotecă din Zagoria (donată de către patriarhul Kallinikos al III-lea, I. Prigos, fraţii Lapati şi Voltos. Aproximativ 13.500 cărţi au fost donate bibliotecii de către Konstastinos şi Apostolos Konstantinides, Alexandros şi Konstantinos Kassavetis, Theodoros Afentoulis, poetul Konstantinos Tsagaradas şi mulţi alţii.

Zagora şi Chorefto au fost primele în producţia de mătase (peste 25.000-30.000 kilograme pe an) pe care au exportat-o în Marea Britanie, Dalmatia, Germania şi alte ţări europene. Au adus şi cantităţi uriaşe de lână din diferite regiuni ale Greciei (Levadia a dat aproape întreaga sau producţie) şi după procesarea sa împreună cu cantităţile locale, s-au produs faimoasele “cape (pelerine) din Zagora”.

Pentru a exporta aceste produse comerciale, au început să călătorească pe Marea Mediterană şi faimoasele nave din Zagora duceau produsele de Chorefto din portul său către toate porturile mari din Europa, Constantinopol şi Smyrna.

Aşa era Chorefto, un centru comercial însemnat şi înfloritor, pe partea de est a Pelionului în Zagora.

În ceea ce priveşte istoria modernă a Pelionului, în data de 27 octombrie 1916, asociaţia numită “Asociaţia de vânzare a produselor agricole din Zagora” a fost fondată de 199 locuitori din Zagora. Cultivurile de bază de la acea vreme erau cele de cartofi şi alune de pădure.

La mijlocul anilor 60, este cultivarea merelor “Starkin Delicious”. Asociaţia începe să se dezvolte atât de repede încât în 1980, culegerea merelor atinge cifra de 10.000-15.000 tone pe an şi în acelaşi timp se produc pere, kiwi, castane, măsline, cireşe, etc. În acest mod devine una din unităţile financiare importante din Magnesia.

În zilele noastre, Zagora şi Chorefto pot oferi vizitatorilor prestigiul şi istoria trecutului glorios combinate cu uşoara dezvoltare turistică prin intermediul obiceiurilor tradiţionale şi a evenimentelor care au loc.

Prin evidenţierea bogăţiei naturale şi culturale combinate cu una din cele mai frumoase plaje din Pelion, Chorefto, precum şi poveştile centaurilor mitici, regiunea noastră devine locul ideal pentru cei care se gândesc să îşi petreaca vacanţa vacanţa.
Plajele din Pelion

Puteţi înota şi face plajă pe plajele unice şi neexplorate din Pelion. Haideţi alături de noi în croaziere zilnice pe care le organizăm cu barca noastră de viteză lungă de 7 m. Lăsaţi-ne să vă ducem acolo cum doar localnicii ştiu cum …


Plajele din Pelion sunt cunoscute pentru apele limpezi, mediul calm şi combinaţia unică dintre Marea Egee şi Muntele Pelion.


Pelion este jumătate o insulă, cu plajele din partea de est spălate de Marea Egee, care furnizează o mare varietate de opţiuni pentru înot.
Puteţi găsi plaje liniştite, mici şi populare, care atrag sute de turişti în fiecare vară.


Plajele din Pelion sunt perfecte pentru înotul în ape limpezi, ore nesfâşite de bronzat, pescuit şi croaziere. În fiecare vară, se organizează multe sporturi pe plajă şi sporturi de apă, de asemenea.


În afară de plajele populare din Pelion, mai există şi alte plaje de vis care poate nu sunt la fel de cunoscute, dar sunt foarte frumoase.
Permiteţi-ne să vă ducem pe toate aceste plaje, populare sau de vis..

Horefto

Una din cele mai frumoase plaje din Pelion, la doar doi paşi de hotelul nostru!

Horefto este cea mai frumoasă şi istorică plajă din Pelion.

Potrivit mitologie greceşti, această regiune din Pelion ar fi fost reşedinţa de vară a zeilor de pe Olimp şi patria centaurilor.

Coasta Pelionului este locul unde Peleus s-a îndrăgostit şi s-a căsătorit cu mitica Nereid Thetis, despre care se crede că ar fi locuit în Pelion, de asemenea.

Potrivit istoriei moderne, Horefto este locul de unde bine-cunoscutele nave Zagora care au traversat Mediterana, au pornit să transporte produsele locale către porturile din Europa, Constantinopol şi Smyrna.

În zilele noastre, Horefto s-a dezvoltat într-o plajă bine-organizată care găzduieşte mulţi turişti în fiecare vară datorită frumuseţi naturale şi a facilităţilor turistice foarte bine dezvoltate.

Unele din principalele caracteristici ale plajei, care o fac atât de populară, sunt: nisipul fin, apa albastră limpede ca cristalul, lungimea de 2 km şi liniştea mării pe timpul verii.

Pe plaja Horefto, puteţi găsi: Hoteluri, camere de închiriat, restaurante, cafenele, baruri, patiserii, mini-market-uri şi o farmacie la mică distanţă. Totul va fi gata să vă servească pe parcursul sezonului cald şi să vă ofere servicii de calitate.

Puteţi să faceţi activităţi variate şi să mergeţi să vizitaţi Pelionul.

Plaja din Horefto încă păstrează multe dintre elementele tradiţionale din Pelion. Pe timpul vacanţei, vizitatorii se pot bucura de confort modern, pot face cunoştinţă cu tradiţiile locale, pot intra în contact cu natura verde din Pelion şi cu una dintre cele mai frumoase plaje!

Aşteptăm cu drag vizita dumneavoastră!
Cu ajutorul nostrum, vă puteţi trăi visul!

Plaja Agioi Saranta Pelion

Plaja Agioi Saranta din Pelion se află în sudul Horefto şi la 15 minute de mers pe jos. Trecând pe lângă port, urmaţi calea pe coastă către plaja nisipoasă cu piatra foarte înaltă denumită “Calogeros” (călugăr) acolo de unde cei mai curajoşi sar în Marea Egee.


O mică tavernă, popularul bar local de pe plajă, scaunele pentru lounge şi umbrelele din partea sudică a plajei vă aşteaptă. Este accesibilă şi cu maşina. Vă recomandăm să o vizitaţi.

Plaja Plaka Pelion

Plaka Pelion este o mică plajă din estul Pelionului la nord de Horefto nu departe de hotelul nostru.


Plantaţia bogată ce aunge până la mare este caracteristica sa de bază.
Pe timpul verii, Plaka este plină de vizitatori care vor să înoate în apa albastră limpede ca cristalul.


Pornind de la Hotelul Flamingo din Horefto, puteţi vizita plaja Plaka din Pelion şi puteţi cunoaşte acea regiune.

Agios Ioannis Pelion
Agios Ioannis este o plajă populară în estul Pelionului, aproape de hotelul nostru.

Acoperişurile roşii, albastru Mării Egee şi verdele pelionului realizează peisaje colorate.

Pe timpul verii, Agios Ioannis din Pelion se umple de turişti care petrec până târziu în noapte la cafenelele şi barurile pe plajă din apropiere.

Pornind de la Hotelul Flamingo din Horefto, puteţi vizita plaja Agios Ioannis din Pelion şi puteţi cunoaşte acea regiune.
Plaja Papa Nero Pelion
O plajă nisipoasă în Pelion în sud-estul Horeftoşi a Hotelului Flamingo. Verdele muntelui şi albastrul mării devin o singură pictură colorată.

Puteţi găsi taverne greceşti cu fructe de mare pe plaja Papa Nero, astfel încât vă puteţi savura masa pe plaja Papa Nero în timp ce vă uitaţi la albatrul Mării Egee.

Pornind de la Hotelul Flamingo din Horefto, puteţi vizita plaja Papa Nero din Pelion.

Plaja Papa Nero vă poate oferi o experienţă foarte plăcută.
Damouchari Pelion
Un port mic unde puteţi vedea vechi aşezări şi castelul bizantin la sud de Horefto

Mergeţi la plimbare prin Damouchari, pe drumurile pietruite dintre vechile case şi urmaţi calea ce leagă Damouchari de plajele din apropiere.

Plaja Damouchari are pietricele, dar puteţi găsi taverne, restaurante şi baruri în regiune.

Nu trebuie să omiteţi vizita şa capela Agios Nikolas cu minunatele sale picture.

Pornind de la Hotelul Flamingo din Horefto, puteţi vizita plaja Damouchari din Pelion.

Damouchari va oferi o experienţă plăcută tuturor celor care o vizitează.
Milopotamos Pelion
Milopotamos Pelion este o plajă frumoasă aproape de Horefto şi Hotelul Flamingo.

Plaja Milopotamos are pietricele, nisip şi câteva pietre, de asemenea.

Milopotamos este parcursă pe mijloc de o piatră ce pătrunde adând în mare. Cele două părţi sunt unite pe plajă de o deschizătură în piatră ce permite accesul dintr-o parte în alta.

Barul de pe plaja din Milopotamos, aproape tot în interiorul pietrii, promite să vă astâmpere setae şi să vă ofere momente de relaxare şi recreere.

Pornind de la Hotelul Flamingo din Horefto, puteţi vizita plaja Milopotamos din Pelion.
Plajele din Pelion

Puteţi înota şi face plajă pe plajele unice şi neexplorate din Pelion.

Haideţi alături de noi în croaziere zilnice pe care le organizăm cu barca noastră de viteză lungă de 7 m. Lăsaţi-ne să vă ducem acolo cum doar localnicii ştiu cum …

Plajele din Pelion sunt cunoscute pentru apele limpezi, mediul calm şi combinaţia unică dintre Marea Egee şi Muntele Pelion.

Pelion este jumătate o insulă, cu plajele din partea de est spălate de Marea Egee, care furnizează o mare varietate de opţiuni pentru înot.

Puteţi găsi plaje liniştite, mici şi populare, care atrag sute de turişti în fiecare vară.

Plajele din Pelion sunt perfecte pentru înotul în ape limpezi, ore nesfâşite de bronzat, pescuit şi croaziere. În fiecare vară, se organizează multe sporturi pe plajă şi sporturi de apă, de asemenea.

În afară de plajele populare din Pelion, mai există şi alte plaje de vis care poate nu sunt la fel de cunoscute, dar sunt foarte frumoase.

Permiteţi-ne să vă ducem pe toate aceste plaje, populare sau de vis..

1. Plaja Horefto Pelion
2. Plaja Agioi Saranda Pelion
3. Plaja Plaka Pelion
4. Plaja Agios Ioannis Pelion
5. Plaja Papa Nero Pelion
6. Plaja Damouhari Pelion
7. Plaja Mylopotamos Pelion
8. Plaja Parisaina Pelion
9. Plaja Tourkou Pelion
10. Plaja Analipsi Pelion
11. Plaja Elitsa Pelion
12. Plaja Vrios Pelion
13. Plaja Kolokithaki Pelion
14. Plaja Kerasorema Pelion
15. Plaja Limnionas Pelion
16. Plaja Agios Nikolaos Pelion
17. Plaja Koulouri Pelion


Offers
ESPA
ESPA
ESPA